Explicații la Biblie

Acasă » Personalități » Andrei

Andrei

Câteva țări din Europa îl consideră pe Andrei ca sfânt-patron. România este una dintre ele. Câți roâni știu însă cine  afost Andrei și ce ar trebui să facă ei ca să semene cu acest om de excepție? Am putea spune că Andrei a fost omul ocaziilor oportune. El ne învață să folosim circumstanțele care ne sunt dăruite.

I. Un bărbat adevărat – Andrei vine de la „andros“ care înseamnă „Bărbat“ în lima greacă.

II. A acceptat pocăința – A fost unul din ucenicii lui Ioan botezătorul. Și-a dat seama că este ceva rău cu lumăea aceasta și cu el însuși. A dorin o schimbare și a fost gata să intre în ea. Este în contrast cu milioanele de nepăsători de astăzi, victime ale împrejurărilor, incapabili de inițiative personale. Andrei s-a pus pe treabă.

III. A răspuns chemării Domnului Isus – Este mare lucru să știi să pășești de la pocăință la mântuire! Schimbarea și salvarea vine doar prin Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu. Andrei a auzit Evanghelia și s-a dus la Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu acre ridică păcatul lumii“.

IV. A chemat pe alții – Nu-i de mirare că prietenul său, Ioan, care l-a cunoscut foarte bine subliniază tocmai această trăsătură de caracter a lui Andrei. Ioan ni-l arată în trei astfel de ipostaze:

Ioan 2:41-42, Andrei îl cheamă pe Petru

Ioan 6 – Andrei îl aduce la Domnul Isus pe băiețașul cu pâinile și peștii.

Ioan 12:20-22 – îi aduce pe greci la Isus (Andrei și cu Filip au nume grecești).

V. Istoria Bisericii ni-l prezintă pe Andrei continuându-și această lucrare. 

Se pare că el a misionat în nord vestul Mării Negre, printre geți. Astăzi, Andrei este Îsfântul patron” al Rusiei, României, Greciei, și … Scoției. Crucea sa este pe steagul Scoției.

A murit la Petra, în Grecia, dar crucea sa se găsește (simplă sau dublă în funcție de numărul de linii ferate) la trecerea de cale ferată fără bariere. Andrei continuă să-i ducă la Domnul Isus pe cei … neatenți.

+++

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Răspundem aici cererii uriașe de explicații la Biblie. Tipărite, aceste studii au fost vândute odată cu sutele de mii de exemplare ale “Bibliei cu explicații“ (aceasta poate fi comandată și azi de la Christian Aid Ministries, Ohio, USA – tel. 330-893-2428)

Tirajele foarte mari n-au reușit însă să satisfacă interesul generat de aceste studii și n-au ajuns nici pe departe “peste tot“. La solicitarea multora, le oferim pe acest blog, unde avem avantajul că le putem completa și îmbunătății continuu.

Preluați și folosiți parțial sau total.

No copyright! Just spread the Light!

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 7.774 de abonați.
%d blogeri au apreciat: