Explicații la Biblie

Acasă » Uncategorized » Ana, mama lui Samuel

Ana, mama lui Samuel

Text: 1 Sam 1

Introd. Trei cuvinte îți sar înaintea ochilor când te gândești la Ana:

I. Har – Numele ei țnseamnă „HarÎ și femeia asta a avut nevoie de har în familia ei. Dumnezeu a scos ceva frumos din tristețea ei (1 Petru 5:10).

II. Credință – Când te gândești cum a fost tratată acasă de bărbatul ei și la Casa Domnului de preotul Eli, este de mirare că această femeie a mai avut credință! Ana nu a cultivat în inima ei „amărăciune“, ca Naomi (Rut 1:19-22), nici nu a făcut scandal. Ea s-a smerit înaintea Domnului și a stăruit în rugăciune cu credință. Nu este de mirare că fiul ei, Samuel („Dumnezeu ascultă“) a ajuns un om al rugăciunii.

III. Ascultare – Ana și-a ținut jurământul făcut Domnului fără să se târguiască. Era vorba de întâiul născut care trebuia oricum dat Domnului (Exod 13:11-16). Rugăciunea unei mame și vorba bună a unui tată au schimbat soarta unei națiuni (1 Sam 1:21-23).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Răspundem aici cererii uriașe de explicații la Biblie. Tipărite, aceste studii au fost vândute odată cu sutele de mii de exemplare ale “Bibliei cu explicații“ (aceasta poate fi comandată și azi de la Christian Aid Ministries, Ohio, USA – tel. 330-893-2428)

Tirajele foarte mari n-au reușit însă să satisfacă interesul generat de aceste studii și n-au ajuns nici pe departe “peste tot“. La solicitarea multora, le oferim pe acest blog, unde avem avantajul că le putem completa și îmbunătății continuu.

Preluați și folosiți parțial sau total.

No copyright! Just spread the Light!

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 7.748 de urmăritori

%d blogeri au apreciat: